Αναγνώστες

GALLERY MANOS


ΠΙΝΑΚΑΣ  Νο 1
ΜΙΑ  ΜΑΤΙΑ  ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
Το γκρι, στο κέντρο, είναι το μυαλό του ανθρώπου που χωρίζεται σε υποσυνείδητο (αριστερά) και συνηδειτό (δεξιά).Η αριστερή πλευρά αναφέρεται στον ύπνο και η δεξιά πλευρά στην καθημερινότητα.Το μωβ (αριστερά) δημιουργεί την υποσυνείδητη ελπίδα του ανθρώπου για το κάθε τι, ενώ το μωβ (δεξιά) δείχνει την ελπίδα στη καθημερινότητα του ανθρώπου για να πετύχει στους στόχους του.Το ροζ και το πορτοκαλί (αριστερά) δείχνουν, στον ύπνο, την επεξεργασία που κάνει το μυαλό από την εργασία και τις καθημερινές συνήθειες του ανθρώπου ενώ το ροζ (δεξιά) αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα του ανθρώπου.Το καφέ (αριστερά) δείχνει τη φαντασία που διοχετεύει ο άνθρωπος στον ύπνο του, ενώ το καφέ (δεξιά) με δύο χρωματισμούς εκφράζει την δημιουργική φαντασία του ανθρώπου που βάζει μαζί με την καθημερινότητά του στους στόχους του.Το πράσινο (αριστερά) δείχνει, με τις δύο αποχρώσεις τα συναισθήματα, που αναμιγνείονται σχεδόν στα πάντα, ενώ το πράσινο (δεξιά) εμφανίζει τη σταθερότητα στα συναισθήματα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος.Το εγώ, κόκκινο (αριστερά) ενισχύεται στον ύπνο, αντίθετα με το κόκκινο (δεξιά) εγώ, που στον αληθινό κόσμο, παραμένει δίπλα στο μυαλό για να το συμπληρώνει.Τέλος το μπλε (αριστερά) είναι οι υποσυνείδητες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει κάθε άνθρωπος, -που διοχετεύονται στον πραγματικό κόσμο με δύο μπλέ (δεξιά) χρωματισμούς, - υποστηριζόμενες καθημερινά από την σκέψη (το μικρό ενδιάμεσο γκρι, ανάμεσα στους δύο χρωματισμούς του μπλε).
Ολα μεταξύ τους συνδέονται, αν δει κανείς, με γραμμές, όπου επικρατέστερο χρώμα είναι στην δεξιά μεριά το κίτρινο, όπου κρατά σε απόλυτη ισορροπία την ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου.
*****
Είναι το πρώτο έργο που ζωγράφισα, σε χαρτί, για εργασία στο Δημοτικό.Το πρωτότυπο του έργου  το έδωσα στο σχολείο μου, και βρίσκεται ανάμεσα στα άλλα έργα που είχαν κάνει και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου. Ο ίδιος πίνακας με την ίδια εξήγηση, ζωγραφίστηκε και σε καμβά.

 
         Εργο σε καμβά (Μια ματιά στο μυαλό)                                                           Το έργο σε προσωπικό συλλεκτικό γραμματόσημο
*****
ΠΙΝΑΚΑΣ  Νο 2
ΑΝΗΣΥΧΟ ΟΝΕΙΡΟ
 
 Εργο ζωγραφικής σε γυαλί ( 1-10-2011)                                                                Το έργο σε προσωπικό συλλεκτικό γραμματόσημο

Το κίτρινο χρώμα πάνω αριστερά εκφράζει την αρχή της ονειρικής φάσης.Μέσα του, περιέχει τους διάφορους χρωματισμούς, που ερμηνεύονται ως τα στοιχεία του ονείρου που ακολουθεί στον ύπνο μας. Οι έντονοι χρωματισμοί του καφέ, μπορντώ και μαύρο δείχνουν τα σημεία αγωνίας ή φόβου ή άγχους του ονείρου, όπου ένας άνθρωπος μπορεί να έχει σε στιγμές βαθύ ύπνου.Κατόπιν η απόχρωση του γαλάζιου και η συνέχειά του σε πράσινο δείχνουν την αντίσταση που δημιουργεί το μυαλό μας, με μορφή ήρεμων εικόνων στο μυαλό, μειώνοντας έτσι την ένταση του ονείρου.Στη συνέχεια η ιδιαίτερη απόχρωση, κάτω αριστερά, του καφέ,σε συνδυασμό με το πιο έντονο πράσινο και μπλε, στα δεξιά, με την αμυδρή βοήθεια του κίτρινου, ανάμεσά τους, δημιουργούν ένα δυναμικό πεδίο προστασίας από τον εφιάλτη που συνεχίζει την παρουσία με τις δύο αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου, κάτω δεξιά.Ομως, οι  απαλές πιτσιλιές του πράσινου που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα χρώματα,ενεργοποιούν  στο μυαλό, σιγά σιγά  τη διαδικασία για το απότομο ξύπνημα, που θα έρθει κατόπιν.
*****
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 3
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Εργο ζωγραφικής σε γυαλί (11-10-2011)                                                           Το έργο σε προσωπικό συλλεκτικό γραμματόσημο

Οι άνθρωποι, καθημερινά ανταλλάσουν μηνύματα μεταξύ τους, που δεν γίνονται αντιληπτά από κανέναν, παρά μόνο από τον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, που παίρνει ή δίνει το μήνυμα. Το μπλέ χρώμα στην μέση συμβολίζει την διάθεση του κάθε ανθρώπου, που σε συνδυασμό με την απόχρωση του κόκκινου, δηλαδή της ενέργειάς του, μεταδίδει κάθε φορά μηνύματα προς τα έξω, προς το περιβάλλον του (χρώμα κίτρινο) και αντίθετα, από έξω προς το κέντρο δέχεται μηνύματα.Οι διάφοροι ενδιάμεσοι χρωματισμοί, του καφέ, πράσινου, κόκκινου, κίτρινου ερμηνεύουν την ένταση αλλά και το πόσο θετικά ή αρνητικά είναι τα μηνύματα.
Το θετικό ή το αρνητικό των μηνυμάτων έχει αποτυπωθεί στον πίνακα, στην πρώτη στρώση του.Ετσι αν κάποιος γυρίσει τον πίνακα (γυαλί) στην πίσω πλευρά του θα ανακαλύψει, με τους ίδιους χρωματισμούς πιο καθαρά, αλλά πιο βαθιά, την επιρροή στο μυαλό του κάθε ανθρώπου.Αυτή η πλευρά, είναι αυτή, που ο κάθε άνθρωπος ποτέ δεν εμφανίζει, αλλά την κρατά για τον εαυτό του. 
*****
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 4
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
 
Εργο ζωγραφικής σε γυαλί (26-01-2012)                                                      Το έργο σε προσωπικό συλλεκτικό γραμματόσημο

Εδώ έχουμε ένα πίνακα στον οποίο, το  κάθε χρώμα, αναπαριστά μια και μοναδική ιδέα κάθε ανθρώπου, όταν σκέφτεται για να δημιουργήσει. Όλες μαζί, όταν τις ενώσει πραγματοποιούν τη δημιουργία του, πάνω σε κάτι , είτε αυτό πρόκειται για την οικογένειά του, είτε για τον ίδιο, είτε για την δουλειά του, είτε για την εξέλιξη της ζωής του. Δισεκατομμύρια τέτοιοι πίνακες, μπορούν να αναπαραστήσουν τις δημιουργίες του κάθε ανθρώπου, που συνθέτουν την ζωή του, από την στιγμή που γεννιέται.
*****
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 5
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 

Εργο ζωγραφικής σε γυαλί (21-05-2012)

Κάθε άνθρωπος ζει καθημερινά, από την ώρα που γεννιέται, περιστατικά τα οποία χαράζονται στην μνήμη του. Αλλα έιναι ευχάριστα, άλλα είναι δυσάρεστα και πάντοτε δημιουργούν συναισθήματα, που ανάλογα το περιστατικό τα θυμόμαστε και άλλοτε γελάμε, άλλοτε αναπολούμε, άλλοτε λυπόμαστε. Κοιτάζουμε τις αναμνήσεις μας, ένα θησαυρό της ψυχής μας που τον εκφράζουμε με χρώματα. Κάθε χρώμα, κάθε κουτάκι και μια ανάμνηση.
*****

ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 6
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 

Εργο ζωγραφικής σε γυαλί (25-10-2012)

Σε χαλεπούς καιρούς, δημιουργούνται  στις κοινωνίες άνθρωποι χωρίς συναισθήματα, χωρίς βούληση, Μετατρέπονται σε απλά, άβουλα, χρωματισμένα προϊόντα. Όμως,  αυτά τα προϊόντα χωρίς να το καταλαβαίνουν, καθώς πληθαίνουν, έρχονται το ένα πιο κοντά στο άλλο. Αρχίζουν και μιλούν, το ένα με το άλλο, αρχίζουν και επικοινωνούν, το ένα με το άλλο. Ο κάθε πίνακας, που μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, σιγά σιγά αρχίζει να ασφυκτιά. Γεμίζει και γεμίζει επικίνδυνα. Παντού. Τι θα συμβεί, όταν τα προϊόντα δεν έχουν άλλο χώρο στον πίνακα ? 
Η αρχή στην σκέψη.
*****
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου