Αναγνώστες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Ψεύτης : Πρόσωπο που παραποιεί ή αποκρύπτει την αλήθεια, συνήθως για ιδιοτελείς σκοπούς.
Κλέφτης : Πρόσωπο που εκμεταλλεύεται την αδυναμία των ανθρώπων, για να αποκομίζει υλικά και μη πράγματα για ιδιοτελείς σκοπούς.
Ξεκίνησα με τους ορισμούς αυτών των δύο κατηγοριών, ώστε να προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα για τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Δυστυχώς, η σημερινή εποχή μας έχει κατακλυστεί από ψεύτες και κλέφτες, όλων των ειδών. Και καλά να αντιμετωπίζεις μόνο έναν ψεύτη. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή ο ψεύτης αποκαλύπτεται, γιατί τα συνεχόμενα ψέμματα θα του δημιουργήσουν καταστάσεις που θα τον αναγκάσουν να εμφανίσει την αλήθεια χωρίς να το θέλει, γιατί θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Το ίδιο θα συμβεί και όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έναν κλέφτη. Ο κλέφτης θα αποκαλυφθεί γιατί, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή τους καρπούς της κλοπής του.
Η δυσκολία βρίσκεται, όταν προσπαθούν οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν μαζί και τα δύο αυτά είδη ανθρώπων. Και είναι δύσκολο, γιατί οι ψεύτες και οι κλέφτες σε αυτές τις περιπτώσεις θα έχουν και συνεργούς. Ανάλογα το τι θα κλέψουν από έναν άνθρωπο, υλικό ή μη, υπάρχει η δυσκολία της ανακάλυψής τους, επειδή ο ένας καλύπτει τον άλλον, και μάλιστα όταν υπάρχουν και οι συνεργάτες, εκεί το πράγμα αρχίζει και γίνεται δυσκολότερο. Όμως, αγαπητοί 'Ανθρωποι' και εδώ κάποια στιγμή υπάρχουν αποτελέσματα. Τα λάθη, που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, από αυτό το νέο είδος, που έχει παρουσιαστεί στην εποχή μας, είναι πολύ μικρότερα, αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια σε βάθος χρόνου. Όταν η κλοπή και το ψέμα, αφορά υλικό κομμάτι μόνο,  η λογική αντίδραση αλλά και το καταφύγιο κάθε ανθρώπου είναι η δικαιοσύνη και ο νόμος. Όταν η κλοπή και το ψέμα, αφορά ηθικό κομμάτι μόνο, η λογική αντίδραση των ανθρώπων, είναι το να δοκιμάζουν την αντοχή τους και να ταλαντεύονται ανάμεσα στην λεπτή γραμμή της λογικής και του παραλόγου, με κύριο σύμβουλο την ψυχραιμία. Όμως, όταν η κλοπή και το ψέμα, αφορά και υλικό και ηθικό κομμάτι, εκεί οι κλέφτες και οι ψεύτες δεν μπορούν να υπολογίσουν ποια αντίδραση των ανθρώπων μπορεί να θεωρηθεί ότι βασίζεται στην δικαιοσύνη, στον νόμο, στην λογική, στο παράλογο ή στην ψυχραιμία. Τα πάντα γίνονται ρευστά, με απρόβλεπτες συνέπειες, όσο και αν θέλουν, οι κλέφτες και οι ψεύτες να αλλάξουν την κατάσταση. Η κάθε αλήθεια μπορεί να εμφανιστεί σαν ψέμα αλλά και το ψέμα σαν αλήθεια. Η ηθική και η λογική πλέον έχουν χάσει την υπόστατή τους. Οι μορφωμένοι πλέον δεν μπορούν να συγκρατήσουν κανέναν και οτιδήποτε. Οι 'Ανθρωποι' έχουν δεχτεί το δώρο,πλέον, ότι έχουν σκεφτεί κάθε κομμάτι της ζωής τους και του εαυτού τους. Έχουν βρει πλέον τις δικές τους αλήθειες. Ασυγκράτητες.Έτσι λοιπόν, κάθε ένας από εσάς  τους αναγνώστες, αλλά και τους  'Ανθρώπους' σκεφτείτε τι πρέπει να πράξετε για τους δικούς σας κλέφτες και ψεύτες. Εσείς, οι μεγάλοι αλλά και οι μορφωμένοι, κοιτάξτε γύρω σας. Μήπως θα πρέπει να προλάβετε τους 'Ανθρώπους'  ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου