Αναγνώστες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Έχουμε αποφασίσει πλέον, να μπορέσουμε να δώσουμε σε όσους ανθρώπους, άλλαξε η ζωή τους , όσο πιο πολύ βοήθεια μπορούμε με χρήσιμες πληροφορίες για την από εδώ και πέρα, επιβίωσή τους. Δεν είναι ντροπή να κάνουμε κάτι να καλυτερέψουμε την ζωή μας, από την στιγμή που για την αρνητική αλλαγή που έχουμε, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Βρήκαμε έναν τρόπο, που θα μπορεί κάποιος να έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κάποιες βέβαια προϋποθέσεις.Βρήκαμε λοιπόν τα εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ - ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Ισόγειο, Αθήνα, 11521, ΑΤΤΙΚΗ
τηλέφωνα : 2131600339  - 2131600303 , 2131600339 ,  2131600332
 Για να φτάσετε εκεί, σε περίπτωση που δεν απαντούν στα τηλέφωνα  (το πιο πιθανό) , μπορείτε να πάρετε από την Πατησίων το τρόλεϊ με αριθμό 14 και να κατεβείτε στην στάση Αμπελοκήπων και όπως είδαμε στους χάρτες της google , εκεί ακριβώς βρίσκεται και η  στάση του μετρό Αμπελόκηποι.Μετά πρέπει να προχωρήσετε 300 μέτρα περίπου και βρίσκετε το κτήριο στο δεξί σας χέρι.
Γιατί τα είπαμε όλα αυτά ? Από εκεί, αν το εισόδημά σας είναι μικρό (πρέπει να ρωτήσετε τα όρια), μπορείτε να εκδώσετε βιβλιάριο για εσάς και την οικογένειά σας, όπου έχετε την δυνατότητα να πηγαίνετε σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, δωρεάν, και να κάνετε την εξέταση που χρειάζεστε ή αν αρρωστήσετε εσείς η τα παιδιά σας, να εξεταστείτε χωρίς να πληρώσετε εισιτήριο ή να σας δοθούν τα φάρμακα δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε, ή να νοσηλευτείτε δωρεάν σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να πληρώσετε νοσήλια ή φάρμακα. Ακόμη από εκεί, μπορείτε να βγάλετε χαρτί για οικονομική αδυναμία, σε περίπτωση που είσαστε μέσα στα οικονομικά όρια, που θέτουν (πρέπει να ρωτήσετε), και να παίρνετε κάποιο βοήθημα σε χρήματα. Βρήκαμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και θα πρέπει να έχετε τα πρωτότυπα και σε φωτοτυπίες που θα αφήσετε στους υπεύθυνους, για την έκδοση του βιβλιαρίου και του πιστοποιητικού  οικονομικής αδυναμίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ : 1) Υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνετε ότι α) είστε άνεργος β) ανασφάλιστος γ)δεν έχετε ιδιωτική ασφάλιση δ)δεν παίρνετε σύνταξη εσωτερικού ή εξωτερικού ε) ότι αν ασφαλιστείτε σε οποιονδήποτε φορέα θα ενημερώσετε και θα παραδώσετε πίσω στην υπηρεσία το βιβλιάριο που θα έχετε βγάλει 2) Εκκαθαριστικό εφορίας του προηγούμενου έτους και του τρέχοντος έτους, το Ε9 αν έχετε ακίνητα και το Ε2 αν νοικιάζετε κάποιο σπίτι. Αν δεν υποχρεούστε να κάνετε φορολογική δήλωση, πρέπει να θεωρήσετε από την εφορία μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει το λόγο. 3) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.4) Λογαριασμό από ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ ή ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ που να αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας. ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο σας. 5) Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ για άτομα από 29 ετών έως 59. (Την ηλικία, επειδή μπορεί να είστε από 19 έως  28  και να έχετε κάρτα ανεργίας, πηγαίνετε και διευκρινίστε αν μπορείτε να βγάλετε βιβλιάριο.Αν πουν όχι, ρωτήστε ποιος νόμος το αναφέρει. Μην φύγετε χωρίς στοιχεία.Τα λόγια μπορούν να ειπωθούν εύκολα και να χαθούν. Μην τα παρατήσετε. Πηγαίνετε ακόμη και σαν βόλτα) 6)Δύο φωτογραφίες, από την στιγμή που θα το βγάλετε για πρώτη φορά.7) Αν είστε παντρεμένος, τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι και από τους δύο συζύγους, αν είστε διαζευγμένοι, το διαζευκτήριο, αν είστε σε διάσταση, υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνετε την διάσταση. 8) Αν βγάζετε για πρώτη φορά το βιβλιάριο θέλετε και βεβαίωση από τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα ότι δεν είστε ασφαλισμένοι σε αυτόν ή σε κάποιον άλλο ασφαλιστικό φορέα  9) Αν πάσχετε από κάποια ασθένεια και θέλετε να βγάλετε το βιβλιάριο χρειάζεστε και την γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο που να λέει την πάθηση ή αν είστε ήδη νοσηλευόμενος, χαρτί από το νοσοκομείο για το πότε κάνατε την εισαγωγή στο νοσοκομείο 10)Αν παίρνετε επίδομα, το απόκομμα του επιδόματος (Α.Μ.Ε.Α.) 11)Αν είστε άνω των 65 ετών πρέπει να πάρετε σχετική βεβαίωση από τον ΟΓΑ, ή βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών για σύνταξη από τον ΟΓΑ.
 ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ: 1)Εκκαθαριστικό εφορίας 2) φωτοτυπία ταυτότητας 3) ανάλογα την περίπτωσή σας ρωτάτε ποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά χρειάζονται.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ΕΠΙΣΗΜΑΣΝΗ: Λογικά, κάθε περιοχή που κατοικείτε, θα έχει την δική της αντίστοιχη υπηρεσία, εμείς βρήκαμε του κεντρικού τομέα. Ανάλογα που μένετε, ρωτήστε που είναι η αντίστοιχη υπηρεσία, τα χαρτιά λογικά είναι τα ίδια.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΚΑΙ σας υπενθυμίζουμε, μην αφήνετε πλέον, τίποτε ανεκμετάλλευτο.   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου