Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ 19-4-2012)


Τα δύο βίντεο τραβήχτηκαν σήμερα με το κινητό σε δύο διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Κατεβήκαμε με την μητέρα μου,στο κέντρο, και κατά την επιστροφή μας βρεθήκαμε μπροστά στα δύο αυτά περιστατικά.
Λυκούργου ώρα 10:00 περίπου, το πρωί


Είσοδο από Αθηνάς για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο , στις κυλιόμενες σκάλες


Γι' αυτούς τους δύο ανθρώπους, που έτυχε να δούμε εμείς στο δρόμο μας, κύριοι μορφωμένοι, δεν έδινε κανείς σημασία. Πέρναγαν δίπλα τους οι άνθρωποι σαν να μην συνέβαινε τίποτε, και ούτε κανείς ενδιαφερόταν τουλάχιστον, αν είναι ζωντανοί ή όχι. Θέλω να κάνω μια ερώτηση, προς εκείνο το αγαλματάκι που δεν βλέπει και κρατάει ένα ζυγό. Ποιοι θα καταδικαστούν για αυτά τα εγκλήματα ? Πόσες ανθρώπινες ζωές πρέπει να μετρηθούν, ώστε να δει, και να κρίνει ? Κάποιος έχει πει ότι ένας άνθρωπος πρέπει να ζει ελεύθερος αλλά και να πεθαίνει ελεύθερος. Γιατί αυτό το αγαλματάκι, αν δεν τους έδωσε, ίσως, την ευκαιρία να ζήσουν ελεύθεροι, γιατί πρέπει να σιωπήσει και να τους στερήσει, ακόμη, ίσως , το να πεθάνουν ελεύθεροι. Ιδού , κύριοι μορφωμένοι, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Απολαύστε, τα ετών έργα σας, Αδιαφορία και επικείμενος θάνατος. Ίσως να πρέπει να είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις, ώστε κάποιοι από το παρελθόν έως τώρα, να θεωρηθούν εγκληματίες και να κριθούν.
(Όσον αφορά τους δύο αυτούς ανθρώπους, για τον μεν πρώτο, ειδοποιήσαμε το 166, επειδή πιστεύαμε όμως ότι θα αργούσε, μιλήσαμε με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι πήγαν και είδαν τον πρώτο άνθρωπο.Το 166 έφτασε 25' αργότερα. Για τον δεύτερο ειδοποιήσαμε την κοινωνική υπηρεσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου