Αναγνώστες

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΑΠΟΥΛΑ, ΠΕΣ, ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ (ΑΡΧΕΙΟ 10-1-2012)


Ναι,  όλα στην Ελλάδα μας πρέπει να αυξηθούν, για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.Να αυξηθούν οι εξαγωγές μας, να αυξηθεί η παραγωγικότητά μας, να αυξηθεί η.......... .Αυτά άκουγαν από την ΔΕΗ και μάλλον έχουν παρερμηνεύσει κάποια πράγματα.Δεν εξηγείται αλλιώς.Από τις 5-01-2012 ημέρα Πέμπτη, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει Δελτίο Τύπου με τις αυξήσεις στα τιμολόγια. Παραθέτουμε από κάτω το Δελτίο Τύπου και τους πίνακες και θα σας πούμε τι σκεφτήκαμε εμείς.Λύση υπάρχει με το θέμα ρεύμα,τα δικά μας λαγωνικά την βρήκαν.Όμως επειδή δεν είναι η ηλικία τους κατάλληλη, θα πρέπει να το εξετάσουν λαγωνικά με μεγαλύτερη ηλικία.Και προσοχή, το θέμα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε ή γιατί δεν θέλουν να εφαρμοστεί.Θα τα διαβάσετε πιο κάτω.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώνει τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2012.

Με βάση τα τιμολόγια αυτά:
  • Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση ανήλθε στο 9,2%.  Παραμένει αμετάβλητο το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
  • Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια των πολυτέκνων.
  • Οι λογαριασμοί ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.
  • Τέλος, υιοθετήθηκε μια λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.
Η ΔΕΗ ΑΕ οφείλει να ενημερώσει και να επισημάνει σε όλους τους πελάτες της ότι:

- Οι σχετικές αναπροσαρμογές των τιμολογίων έγιναν λαμβάνοντας υπόψη:

• αφενός μεν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις,
• αφετέρου δε τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες της ΔΕΗ για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σχετικές δαπάνες της ΔΕΗ ήσαν οι μεγαλύτερες όλων των προηγουμένων ετών – με εξαίρεση το 2008 που σημαδεύτηκε από τη διεθνή ενεργειακή κρίση – ενώ κατά την τρέχουσα χρήση μειώθηκε σημαντικά η παραγωγή από υδροηλεκτρικούς Σταθμούς, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.

- Από τη μεσοσταθμική αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:

• Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,
• ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,
• μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και
• ΦΠΑ 1,1%

Ακολουθεί Πίνακας με το Μέσο Τιμολόγιο ανά κατηγορία τιμολογίων ΔΕΗ Χαμηλής Τάσης και τη μεταβολή του σε σχέση με το 2011

Πίνακας

http://www.dei.gr/Documents2/DELTIA%20TYPOU/ΔΕΛΤΙΟ%20ΤΥΠΟΥ%20%20%20%2005%2001%202012.pdf

Αθήνα 5 Ιανουαρίου 2012  
   
                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

---------------------------------------
Αυτά τα ολίγα από τη ΔΕΗ.Όμως η λύση που δίνουμε εμείς για να ησυχάσει ο κοσμάκης από το θέμα ρεύμα είναι η εξής : Όλοι ξέρουμε, ότι ένα καλώδιο κατά την μεταφορά ρεύματος έχει απώλειες,( εμείς το διδαχθήκαμε πρόσφατα στο σχολείο). Και λέμε εμείς τώρα, σίγουρα υπάρχει τρόπος από τις απώλειες των καλωδίων της ΔΕΗ να δίνετε ρεύμα στον κόσμο και τζάμπα μάλιστα.Δηλαδή πουλάμε το ρεύμα μας στα ξένα κράτη (εισαγωγή €), και από τις απώλειες των καλωδίων κατά την μεταφορά, δίνουμε τζάμπα ρεύμα ή άντε βρε αδερφέ με πολύ μικρό κόστος, στις δικές μας πόλεις.Το κόστος μετατροπής για κάθε σπίτι, σίγουρα θα είναι μικρό. Αλλά κι αν δεν είναι τι στο καλό, δίνονται τρελά ποσά από ότι λένε οι ειδήσεις για εναλλακτικές μορφές ενέργειας και για πράσινη ενέργεια. Πιστεύουμε ότι τα σχέδια υπάρχουν σε κάποιο συρτάρι χωμένα και ξεχασμένα ή απλώς παρατημένα γιατί δεν βολεύει κάτι φτηνό.Δεν μπορεί να το σκέφτεται , ένας δωδεκάχρονος και να μην το έχουν φτιάξει ήδη οι 'φωστήρες' μας. Αγαπούλα, την κουκούλα, γιατί θα πρέπει να ψάξουν τα μεγάλα σε ηλικία λαγωνικά στα συρτάρια προς βόρεια Ελλάδα.

(Το δελτίο πάρθηκε από τη σελίδα της ΔΕΗ (http://www.dei.gr/Default.aspx?id=55105&nt=18&lang=1 ))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου