Αναγνώστες

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΑΡΧΕΙΟ12-9-2011)


Αντε πάλι. Ελεγα να ασχοληθώ με ένα θέμα διαφορετικό, με ένα θέμα της ηλικίας μου, αλλά δεν με αφήνουν.Ποιοί ? Σήμερα ρώταγα συνέχεια για το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας που άκουσα στις ειδήσεις και πρέπει να πληρώσουν οι γονείς μας.Πρώτα από όλα, αφορά όσους είναι ιδιοκτήτες σπιτιών.
Για τον υπολογισμό του, θα χρησημοποιηθεί η αντικειμενική αξία  της εφορίας ανά περιοχή, τα τετραγωνικά του σπιτιού, η παλαιότητα του σπιτιού και το κοινωνικό κριτήριο,  τι είναι ο ιδιοκτήτης (συνταξιούχος, άνεργος, φτωχός, πλούσιος κ.λ.π).Ετσι λοιπόν, με ένα  ''ασήμαντο'' χρηματικό τίμημα από 1 € έως και 10 € και πολλαπλασιαζόμενο με τα τετραγωνικά, θα μας δίνει το αποτέλεσμα που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Αρα ένα παράδειγμα, που είδα στην τηλεόραση, κάποιος με ένα σπίτι  80 τ.μ.,  αντικειμενική αξία εφορίας 1350 € ανά τετραγωνικό θα χρησιμοποιεί το ''ασήμαντο'' ποσό των 2 € , το οποίο θα πολλαπλασιάζει με τα τετραγωνικά και θα βγαίνει το πόσο που θα πληρώσει.Και αναρωτιέμαι. Το ποσό αυτό των 160 € (πάντα από το παράδειγμα υποθετικά) για πόσο καιρό θα πληρώνεται ? Θα έχει ο κόσμος να το πληρώσει αν είναι άνεργοι ? Θα μπορέσει να πληρώσει το λογαριασμό της Δ.Ε.Η (θα μπει μέσα στο λογαριασμό), ή θα κοπούν και άλλες παροχές ? Μέχρι στιγμής αρκετά εκατομμύρια χάνει η Δ.Ε.Η από τους απλήρωτους λογ/σμούς.Και να σκεφτείς ότι μέχρι και Υπουργεία έχουν απλήρωτους λογ/σμούς Δ.Ε.Η..
Για κουνήστε...... το κεφάλι λίγο δεξιά, λίγο αριστερά. Μπορεί να έρθει το μυαλό στη θέση του.

΄

Το ποσό που ακούσατε είναι από τον Απρίλιο του 2011 τώρα, μεταξύ μας.Τι λέτε , δεν θα έχει φτάσει και τα 135.000.000 ?
Ορίστε, πως είπατε ? Δεν άκουσα ? Α ναι, το ξέρω οτι οι ώραίοι έχουν χρέη, αλλά παραείμαστε ωραίοι βρε παιδιά .
Πάντως εγώ, να σας πω την αλήθεια αν ήμουν στην δύσκολη θέση του να φορολογήσω κάτι, για να βγάλω πολύ περισσότερα, θα έβαζα φόρο ανάσας 1€ η εισπνοή-εκπνοή. Για φανταστείτε 43200 εισπνοές- εκπνοές, περίπου,  ο κάθε άνθρωπος, καθημερινά. Τα μάζεψα τα λεφτά. Ε, δεν μπορείτε να πείτε, κάνω για Υπουργός Οικονομικών.Με βλέπω και στο Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου