Αναγνώστες

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΙ....ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!! (ΑΡΧΕΙΟ 15-9-2011)


Αυτή την φορά ξεκίνησα με βίντεο.Γιατί ? Για τους εξής απλούς λόγους.Ετσι όπως πάει η κατάσταση, σε λίγο θα ψάχνουμε να βρίσκουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι, έχουν αρχίσει να τρελαίνονται με τα όσα συμβαίνουν.Αλλά τελικά, ποιοι είναι οι τρελοί και ποιοι οι γνωστικοί? Και βέβαια, βασικό ερώτημα είναι να βρούμε ποιος είναι ο αρχηγός και με τι χρώμα έχει βαφτεί ?
Λοιπόν τα νοικοκυριά ήδη χρωστάνε στην ΔΕΗ λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 400.000.000 € γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ γράφει ένα όνομα, δεν γράφει ποτέ ανάπηρος,τυφλός,άτομο με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχος, πεθαμένος, άνεργος, άφραγκος, πολύτεκνος, απολυμένος, χρεωκοπημένος, κληρονόμος. Ομως, θα πρέπει να πληρώσει το τέλος των ακινήτων.Και πρέπει, γιατί αν δεν πληρώσει, διώκεται.Για μένα η λέξη διώκεται ήταν πρωτόγνωρη.Εψαξα στο Ιντερνετ και βρήκα όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για να μάθω στην ηλικία των 12 την σκληρή σημασία αυτής της λέξης.Ετσι λοιπόν κάποιος που δεν θα πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα έχει περιθώριο 45 μέρες και για την ακρίβεια 60 μέρες μέχρι να εκδοθεί ο επόμενος λογαριασμός.Μετά, θα κόβεται το ρεύμα και δεν θα μπορεί, μέχρι να πληρωθεί, να βγαζει φορολογική ενημερότητα, δεν θα μπορεί να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία, αν είναι επαγγελματίας.Ομως, το Δημόσιο θα έχει την ευχέρεια να ξεκινά άμμεσα την είσπραξη με αναγκαστικές κατασχέσεις.Πως λοιπόν, αφού αρχίσουν όλα αυτά, η κοινωνία μας θα έχει μια συνοχή στην λειτουργία της ? Και δυστυχώς, όταν μια κοινωνία χάσει την συνοχή, αρχίζουν να εφαρμόζονται από τις 10 εντολές, που μάθαμε στα θρησκευτικά μόνο οι 5, με την πιο άσχημη μορφή τους.Κυρίες και κύριοι μου φαίνεται πως ''κάποιοι'' και τα παιδιά τους, -αν έχουν-, θα έπρεπε να ζήσουν για ένα μήνα με 700 €, και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν όλα αυτά που τώρα ζητάνε.
Και για να κλείσω, επειδή σας κούρασα για άλλη μια φορά, θα κλείσω την πολυλογία μου με κάποιες δανεικές λέξεις από τον W.S.Gilbert που ίσως χρησιμοποιήσει η σημερινή μας κοινωνία και γι' αυτό κρούουμε τον κώδονα.
'' Η μύτη κοντανάσαινε, το χείλι είχε σουφρώσει, τα μάγουλά του έκαιγαν, το φρύδι είχε ζαρώσει, το στήθος εφούσκωσε, άναψε η καρδιά του και για το πρώτο χτύπημα ετοίμαζε τη γροθιά του "

Προσωπικά σαν παιδί, εύχομαι ακόμη στο σημερινό μας κόσμο να υπάρχουν άνθρωποι με συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου