Αναγνώστες

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΩ ? (ΑΡΧΕΙΟ 19-11-2010)


Τα ενεργειακά ροφήματα,είναι δημοφιλή κυρίως στους αθλητές, όμως, όπως προκύπτει από μελέτη, μπορεί να έχουν περισσότερη καφεΐνη από ό,τι ένα φλυτζάνι καφέ.
Η περιεκτικότητα καφεΐνης στα ροφήματα αυτά κυμαίνεται: από 70 ως 200 μιλιγκράμ ανά 450 γραμμάρια περίπου.Ενα φλυτζάνι που περιέχει 230 γραμμάρια καφέ, μπορεί να έχει από 40 ως 150 μιλιγκράμ καφεΐνης, ανάλογα με το πώς είναι παρασκευασμένος. Πιο σημαντική είναι η αλληλεπίδραση της καφεΐνης με τα συστατικά που δεν αναφέρονται συχνά στη συσκευασία, όπως το φυτικό διεγερτικό γκουαρανά, το αμινοξύ ταυρίνη και άλλα βότανα, βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι πώς μία τέτοια αλληλεπίδραση μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, ακόμη και την ψυχική κατάσταση, ειδικά όταν πίνουμε τέτοια σκευάσματα σε μεγάλες ποσότητες, μαζί με αλκοόλ ή από αθλητές.
Για να λέμε και την αλήθεια όμως, για πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία αυτού που το κατανάλωσε, όπως εμφράγματα, κρίσεις επιληψίας, ακόμη και θάνατος, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες, από ότι αναφέρουν και έχουν γράψει οι επιστήμονες.Ατομα με υπέρταση δεν πρέπει να τα καταναλώνουν καθόλου και όσοι πάσχουν από καρδιακά νοσήματα, να ενημερώνουν τον γιατρό τους, για να τους λέει αν πρέπει να τα καταναλώσουν. Το καλύτερο είναι να ξεδιψάμε με νερό και μάλιστα σε ποσότητα, όταν νιώθουμε την ανάγκη ότι το χρειάζεται ο οργανισμός μας.Στην υγειά μας λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου