Αναγνώστες

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΝΑΝΑ Η ΜΗΛΟ ? (ΑΡΧΕΙΟ 20-11-2010)


Ας πάρουμε πρώτα την μπανάνα:
Πηγή γλυκόζης, φρουκτόζης και φυτικών ινών.
Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.
Βιταμίνες Α, Β6 και C, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
Ευκολοχώνευτη.
Ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.
Εχει αγχολυτικές και τονωτικές ιδιότητες.
Μειώνει τη σωματική και πνευματική κόπωση.
Μειώνει την επιθυμία για γλυκά.
Βοηθάει στο να μειώνονται οι κράμπες.
Βοηθάει στον έλεγχο της υπέρτασης και βελτιώνει την λειτουργικότητα του εντέρου.
Και τώρα το μήλο :
Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Πλούσιο σε οργανικά οξέα, φλαβονοειδή, μηλικό οξύ, φυτικά οιστρογόνα και φυτικές ίνες.
Ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και τις λειτουργίες του εντέρου.
Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου.
Ηρεμεί τις αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα.
Ανακουφίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Ασφαλής επιλογή για πάσχοντες από τροφικές αλλεργίες.
Από ότι βλέπουμε και τα δύο είναι απαραίτητα. Την μπανάνα είναι καλύτερο να την τρώνε οι αθλητές, οι σκληρά εργαζόμενοι, οι υπερτασικοί με αυξημένες ανάγκες σε κάλιο. Το μήλο κάνει για δίαιτα αδυνατίσματος και είναι σωστή επιλογή για διαβητικά, καρδιοπαθή ή αλλεργικά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου