Αναγνώστες

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2011 (ΑΡΧΕΙΟ 7-5-2011)


Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι για 15 μέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα κάνει την γενική απογραφή πληθυσμού για το 2011.Έτσι λοιπόν από 10-5-2011 έως τις 24-5-2011 θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού στην Ελλάδα.Ο απογραφέας θα έχει πάνω του κονκάρδα με το σήμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το όνομά του καθώς και το τηλέφωνο του επόπτη του.Αν κάποιος έχει αμφιβολίες έχει τη δυνατότητα να ζητήσει το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ώστε να διασταυρώσει τα στοιχεία.Βέβαια τα τηλέφωνα που θα πρέπει να δοθούν είναι τα εξής: 213 1352138 - 40 .Ο διαδικτυακός τόπος που μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Απογραφή είναι www.apografi2011.gr .Οι ώρες που θα έρθουν στα σπίτια μας οι απογραφείς θα είναι οι απογευματινές, προς βραδινές, με την λογική ότι θα μας βρουν στο σπίτι.Αυτό αφορά άσχετα αν ένα σπίτι φιλοξενεί Ελληνική οικογένεια ή οικογένεια από ξένη χώρα.Έχει γίνει και πρόβλεψη στην περίπτωση που δεν γνωρίζουν κάποιοι την Ελληνική γλώσσα, να υπάρχουν ειδικοί διερμηνείς.
Αυτά που θα μας ρωτήσουν θα αφορούν την κατοικία μας ,πόσα άτομα είμαστε στο σπίτι, ηλικία, επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσής μας.Όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί πρέπει να ξέρουμε τον πληθυσμό της χώρας μας, σε Έλληνες και Αλλοδαπούς.Έχουμε εικόνα για το μορφωτικό επίπεδο ανά περιοχή και μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας.Και βέβαια τα στοιχεία μας είναι εμπιστευτικά και μόνο για στατιστικούς λόγους.
Όλα καλά και ωραία.Όταν τα ακούει κανείς νομίζει ότι όλα στην χώρα αυτή κυλούν ήρεμα και όλα είναι όμορφα.Και έρχεται τώρα η πρώτη ερώτηση της πραγματικότητας, για να κάνουμε όπως λένε, τον συνήγορο του διαβόλου, πόσος θα είναι ο κόσμος που το βράδυ όταν του χτυπήσει κάποιος το κουδούνι θα ανοίξει ? Πόσοι θα εμπιστευτούν και ειδικά όταν είναι μεγάλης ηλικίας ? Και αν εμπιστευτούν οι μεγάλοι σε ηλικία και πεισθούν και ανοίξουν, και τους κλέψουν ? Όχι οι απογραφείς, αλλά οι επιτήδειοι που αυτό το χρονικό διάστημα, όπως κάθε φορά σε αντίστοιχες καταστάσεις, εκμεταλλεύονται να κλέψουν , να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στους συνανθρώπους μας με σκοπό το προσωπικό όφελος.Άλλο ένα ερώτημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποιες περιοχές, είναι Αλλοδαποί και μάλιστα παράνομοι. Πιστεύετε πως αυτοί οι άνθρωποι που σαν πρωταρχικό στοιχείο τους είναι ο φόβος, θα ανοίξουν ? Είστε γελασμένοι.Ένα άλλο που πιστεύω ότι θα γίνει, είναι ότι πολύς κόσμος έχει την παθολογική αρρώστεια του ψέματος.Πως λοιπόν κύριοι της Στατιστικής Υπηρεσίας έχοντας ένα ποσοστό ψεμάτων στα στοιχεία σας, θα βγάλετε αληθινά αποτελέσματα ? Αλήθεια, τους άστεγους πώς θα τους ρωτήσετε για να τους απογράψετε και αυτούς ? Τους ναρκομανείς που περιφέρονται στους δρόμους ? Αυτοί όλοι και κυρίως άνθρωποι ειδικών κατηγοριών, που στο μυαλό των πολιτισμένων ανθρώπων δεν υπάρχουν, άρα και στο μυαλό του ανθρώπου της στατιστικής, πώς θα τους απογράψετε ? Πως θα αντιμετωπίσετε το φόβο του ανθρώπου της Στατιστικής, γιατί δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί υπάλληλοι επαγγελματίες για να κάνουν αυτή τη δουλειά, άρα οι περισσότεροι θα είναι από αγγελία.Πώς λοιπόν θα αντιμετωπιστεί ο φόβος του να μην πάει βράδυ σε μια περιοχή που, μπορεί να πάθει κάτι, όπως π.χ  στο Μενίδι, Αχαρνές ? Και βλέπετε ότι η λογική μας για τις  διάφορες περιοχές έχει συνδεθεί με την παρανομία και το έγκλημα.Λέτε λοιπόν αυτά τα άβγαλτα παιδιά που θα αναζητήσουν μια δουλειά, έστω και για κάποιες μέρες, να το διακινδυνεύσουν ? Πιστεύω πως όχι.Αρα οι μέρες που έχουν οριστεί δεν φτάνουν για απογραφή, σωστή απογραφή.Φτάνει για δειγματοληψία.Η σωστή δουλειά θα μπορούσε να γίνει ανά περιοχή, από επαγγελματίες, μεσημεριανή ώρα,με συνολική διάρκεια από 3-5 μήνες.Πιστεύω ότι έτσι θα μπορούσαμε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα και όλες τις κατηγορίες ανθρώπων.Εύχομαι πάντως και ελπίζω να είμαστε οι Έλληνες περισσότεροι από 12000000 και οι αλλοδαποί λιγότεροι από 4000000.Ο λόγος ? Η αντιστοιχία νέων ανθρώπων με υπερήλικες και στους δύο πληθυσμούς που δημιουργεί ήδη σήμερα πολλά δημογραφικά προβλήματα.Αυτά, και οι υπεύθυνοι πλέον στην Ελλάδα να βλέπουν την δουλειά τους πιο σοβαρά, γιατί η Ελλάδα μας  δεν αντέχει παράπλευρες απώλειες.Οι σκέψεις και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς,... Έλληνες και Ελληνίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου