Αναγνώστες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ (ΑΡΧΕΙΟ 3-5-2010)




Πολύς κόσμος έχει ένα κατοικίδιο στο σπίτι του। Οι γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους ένα κατοικίδιο με την προϋπόθεση ότι πρέπει τα παιδιά να το φροντίζουν για να μάθουν και το ρόλο της υπευθυνότητας। Όμως δεν πρέπει να είναι μόνο αυτό το κριτήριο για την αγορά।
Γιατί το λέω αυτό। Συνήθως τα κατοικίδια αγοράζονται μωρά, ώστε να υπάρχει και η χρονική διάρκεια που όταν μεγαλώσει να έχουμε καταλάβει με τον σωστό τρόπο τι σημαίνει υπευθυνότητα για μια ζωή, για μια ψυχή। Κι όμως αυτό, πολλοί δεν το μαθαίνουν ποτέ।
Τα κατοικίδια τα περισσότερα μένουν εγκαταλελειμμένα, χωρίς τη φροντίδα που είχαν και καλούνται να μπορέσουν να ζήσουν στον δρόμο।Δεν σκέφτονται οι άνθρωποι ότι το κάθε ένα ζωάκι δεν μπορεί να βρει ''δουλειά'' για να ζήσει। Έτσι εκτός του ότι μπορεί το κατοικίδιο σε μεγάλο ποσοστό να πεθάνει, πολλές φορές δημιουργείται κίνδυνος για την δημόσια υγεία।
Με λίγα λόγια, οι μεγάλοι τις περισσότερες φορές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει υπευθυνότητα απέναντι σε μια ζωή। Τα παιδιά ίσως το γνωρίζουν ενστικτωδώς, εκπαιδεύονται από τους γονείς για να γίνουν καλύτερα στη ζωή τους, όχι χειρότερα από τους ίδιους।
Εγώ σας παρουσιάζω στο βίντεο τα δικά μου κατοικίδια που σε μερικές μέρες γίνονται επτά μηνών।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου