Αναγνώστες

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΑΡΧΕΙΟ 7-10-2011)


Καλησπέρα σε όλους όσους επισκέπτονται το blog.Χαθήκαμε για λίγες μέρες, γιατί αρχίζουν και μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις στο γυμνάσιο.Ομως, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε μαζί σας και να καυτηριάζουμε με χιούμορ κάποιες καταστάσεις στην Ελλάδα μας.
Ας αρχίσουμε με μια παρωδία, από γνωστή κωμική σειρά, όπου ο Παυλίτος είναι η Γερμανία , η Βέτα η Ελλάδα μας, ενώ ο Νικηφόρος και ο Μίμης οι δύο ηγέτες μας, που προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.Ομως, όπως πάντα γίνεται στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, άλλα σκεφτόμαστε , άλλα θέλουμε, άλλα κάνουμε, το παίζουμε έξυπνοι, κάνουμε τις λάθος κινήσεις  και στο τέλος την κοπανάμε.Δείτε και σκεφτείτε τους αντίστοιχους ρόλους


Κάπως έτσι πλέον δείχνουν τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα.Ομως, ας δούμε μερικά πράγματα. Ακούσαμε, ότι σε λίγο καιρό, θα μπορούν κάποιες οικονομικές υπηρεσίες να ανοίγουν μέχρι λογαριασμούς πολιτών και να έχουν στην διάθεσή τους κάθε στοιχείο που θα θέλουν για κάθε πολίτη.Πρόσχημα,  η φοροδιαφυγή. Μήπως όμως έτσι παραβιάζουμε κάποια προσωπικά δεδομένα των πολιτών ? Μήπως κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι όταν προσβάλουμε την ελευθερία ενός ανθρώπου, παύει να υπάρχει και η δημοκρατία ? Εχουν παρθεί, τόσα πολλά μέτρα και όμως δεν γίνεται τίποτε.Ερχονται ξένοι , από το Κατάρ, για να βγάλουν το χρυσό μας, έρχονται Γερμανοί για επενδύσεις, θα έρθουν κάποιοι για το πετρέλαιο, άλλοι για τα πολύτιμα μέταλλα που έχει η Βόρεια Ελλάδα, άλλοι θα πάρουν επιχειρήσεις κερδοφόρες (ΟΠΑΠ) .Βρε παιδιά μήπως έχετε μοιράσει την πίτα και μας το φέρνετε σιγά-σιγά ? Μήπως θα φτάσουμε και στο σημείο να ακούσουμε κάτι ανάλογο με αυτό που είχε ακουστεί το 1940 από το ραδιόφωνο (Ελληνες ο ραδιοφωνικός σταθμός σε λίγο θα πάψει να είναι Ελληνικός, θα είναι Γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα) ?
Μήπως θα έπρεπε με τόσο πλούτο, αφού λένε όλοι ότι τον έχουμε, να μην χρωστάμε ? Μήπως θα έπρεπε να τους μαζέψουμε και να τους πούμε : 'Κύριοι, τι μας δίνετε, για να έρθετε στην Ελλάδα και να έχετε το 50%  από τον πλούτο που θα βγάλετε  και το άλλο 50% δικό μας ? Οσο για το χρέος, δεν σας χρωστάμε, γιατί θα βγάλετε περισσότερα'.Ενα άλλο. Γιατί, μια οικογένεια που είχε μετοχές, και που οι ίδιοι είπαν και δέχτηκαν να δώσουν από την ρευστοποίησή τους, το χρέος της Ελλάδας, ξαφνικά χάθηκαν ,δεν ακούγεται τίποτε από κανέναν, οι 'αξιότιμοι' πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, σταμάτησαν να ασχολούνται, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας ?
Αντε η ώρα πέρασε, όπως είπε ο Λεωνίδας, πάμε να φύγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου