Αναγνώστες

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) (ΑΡΧΕΙΟ 9-12-2011)


Επειδή πολλά πράγματα ξεκινάνε από μια μικρή σπίθα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άλλη μια ιδέα για να μπορέσουν τα παιδιά του σχολείου που πηγαίνω, να μην έχουν πρόβλημα σε ένα δύο πράγματα.Αυτά που θα πούμε μπορείτε να τα διαδώσετε ώστε να γίνουν πραγματικότητα, με τις κατάλληλες προυποθέσεις και σε άλλα σχολεία, σε άλλες περιοχές.Ενα σχολείο με 200 και , παιδιά το χειμώνα τι χρειάζεται ? Φυσικά, θέρμανση.Ομως πιστεύω ότι όσο και να συνεισφέρει το κράτος, σε αυτό, δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα, κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του για χρήματα, ώστε να αγορασθεί πετρέλαιο για την θέρμανση του σχολείου.Και προτείνω λοιπόν, σε όποιον θέλει και βέβαια, αφού πρώτα πάρουμε το , ΝΑΙ , ένα όνομα που θα είναι ο υπεύθυνος, και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο μας, να φέρνει από ένα μικρό μπιτόνι πετρέλαιο και να το αδειάζει ο ίδιος στην δεξαμενή του σχολείου, για να γνωρίζει και ο ίδιος ότι όντως πάει για την θέρμανση του σχολείου.Ετσι, μια δεξαμενή  πετρελαίου 2000 λίτρων χρειάζεται περίπου 290 μπιτόνια των 7 λίτρων. Σίγουρα θα υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν αυτό το μπιτόνι πετρελαίου και να το φέρουν στο σχολείο.Μια άλλη πρόταση πριν δημιουργηθεί πρόβλημα είναι η εξής: Δεν τρώνε όλα τα παιδιά, πρωινό ή έστω μια τυρόπιτα από το κυλικείο. Μεγάλο λάθος, γιατί το πρωινό γεύμα είναι από τα σημαντικότερα όλης της ημέρας.Αλλά και κανείς δεν έχει ρωτήσει, από την άλλη πλευρά, έχει να διαθέσει το κάθε παιδί χρήματα για να πάρει κάτι να φάει ? έχει αναρωτηθεί κανείς αν περισσεύει στο σπίτι του κάτι, ώστε  να πάρει για κολατσιό ? Λύση σε αυτό μπορούμε να δώσουμε την εξής.Σε κάθε περιοχή όπως και στην Ν.Ιωνία υπάρχουν και ιδίως πολλές φορές κοντά στο σχολείο, φούρνοι και μαγαζιά με σφολιατοειδή. Το θέμα είναι πως μόλις τελειώνει η μέρα, σε αυτά τα μαγαζιά μένουν κάποια σφολιατοειδή τα οποία τα διαθέτουν στον κόσμο, την επόμενη μέρα, ξαναζεσταίνοντας τα, μαζί με τα φρέσκα.Θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν την εξής προσφορά : ανά δύο μέρες, ώστε να έχουν και αυτοί μία μέρα κέρδος, αυτά που περισσεύουν από την προηγούμενη, να τα φέρνουν στο σχολείο ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να τρώνε κάτι το πρωί χωρίς να ξοδεύουν χρήματα, όσα δεν μπορούν.Βέβαια αυτό γίνεται και σε συνεννόηση με το κυλικείο, ώστε τις συγκεκριμένες μέρες να περιορίζει τις αγορές σε σφολιατοειδή.Ολα αυτά, θα γίνουν πραγματικότητα αν βέβαια πρώτα πάρουμε το ΝΑΙ από το σχολείο μας και κινηθούν σωστά και γρήγορα γονείς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.Πρέπει να προσπαθήσετε και να πιστέψετε στις δυνάμεις σας για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.Μπορείτε.
Για όλα αυτά αν ξεκινήσει κάτι, για το σχολείο μας,  και συμφωνήσουν σε όλες τις προτάσεις οι αρμόδιοι, θα σας ενημερώσουμε μεσα από το blog για να δοθούν τηλέφωνα σχολείου, όνομα υπευθύνου και διεύθυνση.
ΥΟΙ ΚΑΙ ................." ΚΟΡΕΣ" (ΑΡΧΕΙΟ 19-12-2011)
Ναι, μεν αργήσαμε λόγω ιού στον υπολογιστή μας, συμπτωματικά, αλλά όπως τα λαγωνικά μας εδιωχναν τα ενοχλητικά τσιμπούρια τους, έτσι και εμείς καταπολεμήσαμε τον ιό μας.Ελπίζουμε στο μέλλον να μην μας βρει, συμπτωματικά, καμία ......"κόρη". Αυτή τη φορά ανακοινώνουμε πως έχουμε πάρει εις τριπλούν προφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου