Αναγνώστες

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ (ΑΡΧΕΙΟ 20-5-2010)


Πολλές φορές θέλουμε ένα παιχνίδι και για διάφορους λόγους δεν το αποκτούμε। Έτσι πρέπει να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει, ώστε με απλά καθημερινά υλικά να μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι। Έτσι αποφάσισα να σας δώσω τις οδηγίες να φτιάξετε ένα παιχνίδι, ώστε αν δεν το έχετε να το φτιάξετε και να διασκεδάσετε με τους φίλους σας।

ΟΝΟΜΑ: Ναυμαχία

Υλικά κατασκευής : Δύο τετράδια, ένας χάρακας, Δύο στυλό με διαφορετικά χρώματα।

Τρόπος κατασκευής : Ανοίγουμε τα δύο τετράδια και φτιάχνουμε το εξής σχέδιο και στις τέσσερις σελίδες।Κάνουμε ένα τετράγωνο με πλευρές δώδεκα εκατοστά η κάθε μία। Κάθε πλευρά την χωρίζουμε ανά ένα εκατοστό οριζόντια και κάθετα και τραβάμε τις αντίστοιχες ευθείες। Έτσι είναι σαν να έχουμε τέσσερα χαρτιά μιλιμετρέ με τετραγωνάκια μέσα ένα εκατοστό επί ένα εκατοστό। Στο κάθε ένα, ξεκινώντας από την πάνω αριστερά γωνία, αριθμούμε κάθετα από το ένα έως και το δώδεκα και οριζόντια από το γράμμα Α έως και το γράμμα Μ।
Τρόπος παιξίματος : Κάθε παίχτης παίρνει από ένα τετράδιο που έχει τα δύο τετράγωνα। Στο ένα τετράγωνο, με το ένα χρώμα στυλού σημειώνουμε, με το σύμβολο + τα πλοία।Τα πλοία πρέπει να είναι έξι τον αριθμό। Ένα με πέντε + , ένα με τέσσερα + , τρία με τρία + , και ένα με δύο + .Τα πλοία τα σημειώνουμε μόνο οριζόντια ή κάθετα και πρέπει γύρω γύρω από το κάθε πλοίο να υπάρχει τουλάχιστον ένα κενό κουτάκι (δηλαδή τα πλοία όχι κολλητά).Σε αυτό το τετράγωνο σημειώνουμε και τις βολές του αντιπάλου με το ίδιο στυλό και με το σύμβολο * .Στο άλλο τετράγωνο που έχουμε και με το άλλο χρώμα στυλού σημειώνουμε τις δικές μας βολές। Το ίδιο κάνει και ο αντίπαλός μας। Οι βολές πάντοτε είναι μία ο ένας και μετά μία ό άλλος। Όταν πετυχαίνει ο αντίπαλος πλοίο ή εμείς το σημειώνουμε με Χ και όταν πετυχαίνουμε νερό το σημειώνουμε με Ο .Στόχος των παικτών ο ένας να βρει και να βυθίσει όλα τα πλοία του αντιπάλου। Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου